Bevægelsen ruller…

KOTE 0 er sat i verden for at vi får mere social innovation i Danmark. Det kræver, at vi mobiliserer aktører på tværs af hele det danske samfund i den bevægelse.

I sidste uge samlede Akademiet for Social Innovation 100 samfundsengagerede ledere på tværs af civilsamfund, virksomheder, fonde og offentlige organisationer på Ungdomsøen. 100 mennesker, der tilsammen repræsenter både den handlekraft, viden og erfaring, der skal til, hvis vi skal forandre samfundet. Sammen udforskede de, hvordan vi bryder hul i siloerne, udfordrer vanetænkning og arbejder sammen på tværs af sektorer om at løse de store samfundsudfordringer.

For som Claus Bjørne Billehøj, partner i Mobilize Strategy Consulting bl.a. sagde på dagen ”Vi er nødt til at tale om, at vi bruger en masse ressourcer, og vi får simpelthen ikke det ud af det, som vi skal”.

Men hvad er det så, der skal til? Hvor starter vi, hvis vi skal styrke den sociale innovationskraft?

Se video for stemning og pointer fra dagen

Risikovillighed er centralt

Et gennemgående tema i samtalerne på Ungdomsøen var risikovillighed. Hvis vi skal skabe noget nyt og udfordre de gængse måder at løse problemer på, så kræver det, at vi alle sammen tør bevæge os ud, hvor vi ikke har været før. Og vi skal være villige til at risikere, at vi ikke lykkes.

Anders Barsøe fra Letz Sushi formulerede det sådan her: ”Der bliver nødt til at være en eller anden form for råderum, så vi kan prøve nogle nye tanker og nogle nye måder at agere på. Og ja, der kommer til at ske fejl, men hvis ikke der er det, så får vi ikke flyttet tingene. ”

Risikovillighed er noget, man skal øve sig i”, sagde Anya Krogh Manghezi, direktør i Høje Taastrup Kommune.

Så hvordan øver vi os i at være mere risikovillige? Hvordan skaber vi plads til at afprøve nye tilgange og løsninger? Hvem er det, der skal være mere risikovillige – og hvordan skaber vi rammer for det?

Det arbejder vi videre med i KOTE 0 – hiv fat i os, hvis du vil bidrage til den bevægelse.

 

 

Previous
Previous

Danmark skal være verdensmestre i social innovation

Next
Next

Danmark får national platform for social innovation